Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie

Château Soucherie

Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het château ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen  tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook chambres d’hôtes, gîtes en ruimtes om grote meetings te organiseren. Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt.

Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in de Coteaux du Layon en in Savennières (Clos de Perrières). Vanaf de oogst 2018 is Vianney de Tastes hier de wijnmaker. Hij heeft de volgende stap in gezet in het proces om de aller hoogste kwaliteit te realiseren. Hier geen dikke wijnen, maar lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Ook in Nederland wordt de kwaliteit steeds meer erkend. Vanaf de oogst 2022 zijn al hun wijnen biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

De wijnen van Château Soucherie

7 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als