Over ons

Historie en ambitie

Pallas Wines zet sinds begin 2006 de import- en groothandelsactiviteiten voort van Chabrol Wines uit Amsterdam. In de daaropvolgende jaren is gestaag het aantal klanten en het assortiment uitgebreid. Eind 2011 werden vele producenten aan ons portfolio toegevoegd door de overname van Great Grapes, een specialist in met name Zuid-Afrikaanse wijnen. Daardoor heeft Pallas Wines nu een assortiment met wijnen uit de klassieke wijngebieden en uit de nieuwe wereld dat tot de verbeelding spreekt.
Onze ambitie is om één van de grotere spelers in Nederland te zijn met een kwalitatief hoogwaardig assortiment. We willen dat bereiken met een klein en gepassioneerd team. Uitgangspunt van dit team is vanzelfsprekend uitgebreide kennis van wijn. Verder zorgt ook informatie over de ontwikkelingen in de wijnregio’s, de wijnbouw en de consumentenmarkt ervoor, dat wij u op meerdere vlakken uistekend kunnen ondersteunen.


Doel en werkwijze

De wijnen die Pallas Wines importeert, worden uitsluitend aan wijnspecialisten en collega importeurs aangeboden. Rechtstreekse leveringen aan de consument, bedrijven of aan de horeca behoren niet tot ons werkterrein. Voor de back-office werkzaamheden zoals logistiek, administratie en financiën, zorgt Delta Wines. Dat heeft twee voordelen: door de omvang van Delta Wines is Pallas Wines in staat de wijnen aanzienlijk goedkoper naar Nederland te vervoeren dan concurrenten. Bovendien kunnen onze klanten wijnen van DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders en Pallas Wines in één levering bezorgd krijgen. Zo heeft de klant een regelmatige verse aanvoer, hoeft hij geen grote voorraden aan te houden en wordt hij niet met hoge logistieke kosten geconfronteerd.

 

Register Wijnhandelaar 

Pallas Wines is KVNW Register Wijnhandelaar. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren heeft in samenwerking met het Productschap Wijn en de Keuringsdienst van Waren een certificeringsysteem ingevoerd. De ledenwijnimporteurs die aantoonbaar voldoen aan strikte eisen mogen zich ‘KVNW Register Wijnhandelaar’ noemen. Deze titel is de objectieve waarborg voor de kwaliteit van de onderneming. Een extra zekerheid voor afnemers, consumenten, leveranciers en overheid.

 

 

Wine in Moderation - Wim over wijn

Geniet van wijn maar drink met mate. 

Ik ben Wim. En ik hou van wijn. Maar niet teveel. Zo blijft wijn iets bijzonders. Want juist als ik wijn met mate drink, komen de wijn én het moment echt tot hun recht. Daarom is het goed je te realiseren hoe en hoeveel je drinkt. Wine in Moderation noemen ze dat internationaal. Afgekort is dat Wim; en dat ben ik. Genieten is gezond, zeg ik altijd. Daarom vertel ik je graag hoe je door matig te drinken, echt van wijn kunt genieten. Hou je van wijn en wil je meer weten? Kijk dan op www.wimoverwijn.nl.Pallas Wines is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunt derhalve de Wim-campagne. Wij zouden het tevens zeer op prijs stellen als u ons ondersteunt deze campagne tot een succes te maken door de communicatie richting de consument te gebruiken.