Over ons

 

Pallas Wines zet sinds begin 2006 de import- en groothandelsactiviteiten voort van Chabrol Wines uit Amsterdam. In de daaropvolgende jaren is gestaag het aantal klanten en het assortiment uitgebreid. Eind 2011 werden vele producenten aan het portfolio toegevoegd door de overname van Great Grapes, een specialist in met name Zuid-Afrikaanse wijnen. Vanaf dat moment heeft Pallas Wines een assortiment dat tot de verbeelding spreekt uit zowel de klassieke wijnregio’s als uit de nieuwe wereld.

Pallas Wines kiest ervoor om met een klein en gepassioneerd team de markt te bedienen met terroir gedreven wijnen van hoge kwaliteit en van vaak kleine producenten. Bij de verkoop van deze wijnen wordt graag gewerkt met partners die dezelfde taal spreken. Kennis van de markt en van het product is bij Pallas Wines van hoog niveau.

Als onderdeel van de Delta Wines holding, waar ook DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, La Source,  Global Wine Operations en een aantal buitenlandse vestigingen momenteel toebehoren is het mogelijk om het specialistische assortiment op een efficiënte wijze op de Nederlandse markt te brengen.

Delta Wines Nederland opereert vanuit een modern distributiecentrum in Waddinxveen met een oppervlakte van 20.000 m2. en een gemiddelde voorraad van 11 miljoen flessen. De gezamenlijke bedrijven realiseerden in 2021 een omzet van 233 miljoen euro.