Château Soucherie Anjou Blanc Blanc Ivoire

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie 1er Cru Chaume (0.5 liter)

Château Soucherie

Mocht je een keer rondreizen in de Loire, dan is een bezoek aan Château Soucherie een absolute aanrader. Het indrukwekkende château ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, iets buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook luxe chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Het château kent een lange historie, maar er wordt pas sinds 1952 wijn gemaakt. Château Soucherie kwam in dat jaar in handen van een wijnmakersfamilie, die met hun wijnen al snel bekendheid verworven in de hele regio. Met de overname door de familie Beguinot in 2007 maakte het huis een enorme groei in kwaliteit. De kelders werden gerenoveerd en uitgerust met moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden grondig aangepakt: chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest werden vervangen door natuurlijke producten, en er kwam steeds meer focus op kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen. De talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon is geen man van dikke wijnen, maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, zeer geschikt voor de klassieke Franse keuken!

 Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières).  Vanaf de oogst 2022 is de productie biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Anjou Blanc Blanc Ivoire

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Rond, geconcentreerd en tegelijkertijd verfijnd en sappig: deze Chenin Blanc laat zijn terroir op een prachtige, pure manier zien. De druiven groeien op een bodem van klei met een rode leisteen onderlaag. De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt: zonder gebruik van chemische middelen en kunstmest.

Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap wordt overgedaan in eikenhouten vaten van 500 liter (25% nieuw). Na de vergisting rijpt de wijn 8 tot 10 maanden verder op de lies waardoor hij een rond, verfijnd karakter opbouwt. In de neus relatief rijpe aroma’s van bloesem en tropisch fruit. Ook in de smaak doet de wijn rijp aan. Hij is rond en geconcentreerd met milde zuren en een goede balans tussen het rijpe en sappige tonen

Korte omschrijving

Een verfijnde, sappige Chenin Blanc van een top Anjou producent.

Product specificaties

Artikelnummer P16105
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Anjou
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760100232318
EAN fles 3760100232301