Château Soucherie Anjou Rouge Reliefs

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie Champ aux Loups Anjou Villages

Château Soucherie

Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het chateau ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Château Soucherie bezit 28 ha wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt. Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Sinds de talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon in 2007 werd aangesteld, hebben de wijnen een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Hij is geen man van dikke wijnen maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Anjou Rouge Reliefs

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze heldere, licht rode wijn is heerlijk fruitig van karakter (rood fruit, aardbeien, kersen) met een heel klein beetje aantrekkelijk groenige tonen die hier juist voor spanning zorgen. In de smaak heel sappig, aantrekkelijk, fijne structuur, dorstlessend. Dit is een Loire Cabernet Franc voor de "Beaujolais Vin de Soif liefhebber", evt gekoeld ook erg lekker.

Korte omschrijving

Een klassieke Cabernet Franc met voldoende rijpe tonen om heerlijk doordrinkbaar te zijn.

Product specificaties

Artikelnummer P16120
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Anjou
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Cabernet Franc en Grolleau
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3760100231564
EAN fles 3760100231557