Château Soucherie 1er Cru Chaume (0.5 liter)

Wit | Frankrijk | 0.5 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie 1er Cru Chaume (0.5 liter)

Château Soucherie

Mocht je een keer rondreizen in de Loire, dan is een bezoek aan Château Soucherie een absolute aanrader. Het indrukwekkende château ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, iets buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook luxe chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Het château kent een lange historie, maar er wordt pas sinds 1952 wijn gemaakt. Château Soucherie kwam in dat jaar in handen van een wijnmakersfamilie, die met hun wijnen al snel bekendheid verworven in de hele regio. Met de overname door de familie Beguinot in 2007 maakte het huis een enorme groei in kwaliteit. De kelders werden gerenoveerd en uitgerust met moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden grondig aangepakt: chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest werden vervangen door natuurlijke producten, en er kwam steeds meer focus op kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen. De talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon is geen man van dikke wijnen, maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, zeer geschikt voor de klassieke Franse keuken!

 Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières).  Vanaf de oogst 2022 is de productie biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie 1er Cru Chaume (0.5 liter)

Wit | Frankrijk | 0.5 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het klimaat in de Vallée du Layon is perfect geschikt voor de ontwikkeling van botrytus cinerea (edele rotting). De koele, vochtige nachten, de ochtenddauw en –mist, afgewisseld met warme, zonnige middagen zorgen voor groei van deze schimmels. De bijzondere bodem van de Chaume, bestaande uit leisteen en oud vulkanisch gesteente geeft de wijn een perfecte balans tussen geconcentreerde fruitaroma’s en frisheid.

De druiven worden op verschillende momenten geoogst, waarbij alleen de perfect rijpe druiven worden geselecteerd. Na een zachte persing vindt een spontane vergisting plaats met behulp van de natuurlijke gisten, waarna de wijn nog 9 maanden verder rijpt in grote eikenhouten vaten. Complex en rijp in de neus met aroma’s van abrikoos, ananas en sinaasappelschilletjes, aangevuld met licht notige tonen. Zacht en zoet van smaak met een goede balans tussen de geconcentreerde fruitaroma’s en de rijpe zuren.

Korte omschrijving

Een complexe, klassieke dessertwijn met een lange afdronk.

Product specificaties

Artikelnummer P16145
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Coteaux du Layon 1er Cru
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.5
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 3760100232097
EAN fles 3760100232080