Château Soucherie Clos des Perrières

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie Coteaux du Layon Exception

Château Soucherie

Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het château ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen  tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook chambres d’hôtes, gîtes en ruimtes om grote meetings te organiseren. Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt.

Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in de Coteaux du Layon en in Savennières (Clos de Perrières). Vanaf de oogst 2018 is Vianney de Tastes hier de wijnmaker. Hij heeft de volgende stap in gezet in het proces om de aller hoogste kwaliteit te realiseren. Hier geen dikke wijnen, maar lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Ook in Nederland wordt de kwaliteit steeds meer erkend. Vanaf de oogst 2022 zijn al hun wijnen biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Clos des Perrières

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

‘Notre jardin’, zo wordt deze kleine wijngaard in de Savennières wel genoemd op Château Soucherie. De Clos des Perrières is slechts 1,8 hectare groot, maar heeft een enorme diversiteit in bodemsamenstelling: de druiven groeien op een ondergrond van zand, vulkanisch gesteente, leisteen en graniet. Deze diversiteit zorgt voor een complexe wijn met een breed scala aan aroma’s.

Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst, waarna het sap vergist op eikenhouten vaten van 500 liter. Een lierijping van 9 maanden maakt de wijn ronder en geeft hem verfijning. Fris en aromatisch in de neus, met tonen van citrus, hazelnoot en amandel en een opvallende mineraliteit. In de smaak is de wijn complex en gelaagd, met geconcentreerde fruitaroma’s, minerale tonen en levendige zuren.

Korte omschrijving

Een gastronomische, complexe terroirwijn.

Product specificaties

Artikelnummer P16110
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Savennières
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760100234039
EAN fles 3760100234022