Château Soucherie Clos des Perrières

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie Clos des Perrières

Château Soucherie

Mocht je een keer rondreizen in de Loire, dan is een bezoek aan Château Soucherie een absolute aanrader. Het indrukwekkende château ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, iets buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook luxe chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Het château kent een lange historie, maar er wordt pas sinds 1952 wijn gemaakt. Château Soucherie kwam in dat jaar in handen van een wijnmakersfamilie, die met hun wijnen al snel bekendheid verworven in de hele regio. Met de overname door de familie Beguinot in 2007 maakte het huis een enorme groei in kwaliteit. De kelders werden gerenoveerd en uitgerust met moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden grondig aangepakt: chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest werden vervangen door natuurlijke producten, en er kwam steeds meer focus op kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen. De talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon is geen man van dikke wijnen, maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, zeer geschikt voor de klassieke Franse keuken!

 Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières).  Vanaf de oogst 2022 is de productie biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Clos des Perrières

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

‘Notre jardin’, zo wordt deze kleine wijngaard in de Savennières wel genoemd op Château Soucherie. De Clos des Perrières is slechts 1,8 hectare groot, maar heeft een enorme diversiteit in bodemsamenstelling: de druiven groeien op een ondergrond van zand, vulkanisch gesteente, leisteen en graniet. Deze diversiteit zorgt voor een complexe wijn met een breed scala aan aroma’s.

Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst, waarna het sap vergist op eikenhouten vaten van 500 liter. Een lierijping van 9 maanden maakt de wijn ronder en geeft hem verfijning. Fris en aromatisch in de neus, met tonen van citrus, hazelnoot en amandel en een opvallende mineraliteit. In de smaak is de wijn complex en gelaagd, met geconcentreerde fruitaroma’s, minerale tonen en levendige zuren.

Korte omschrijving

Een gastronomische, complexe terroirwijn.

Product specificaties

Artikelnummer P16110
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Savennières
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760100234039
EAN fles 3760100234022