Château Soucherie Anjou rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Château Soucherie Coteaux du Layon Patrimoine

Château Soucherie

Mocht je een keer rondreizen in de Loire, dan is een bezoek aan Château Soucherie een absolute aanrader. Het indrukwekkende château ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, iets buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook luxe chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.

Het château kent een lange historie, maar er wordt pas sinds 1952 wijn gemaakt. Château Soucherie kwam in dat jaar in handen van een wijnmakersfamilie, die met hun wijnen al snel bekendheid verworven in de hele regio. Met de overname door de familie Beguinot in 2007 maakte het huis een enorme groei in kwaliteit. De kelders werden gerenoveerd en uitgerust met moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden grondig aangepakt: chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest werden vervangen door natuurlijke producten, en er kwam steeds meer focus op kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen. De talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon is geen man van dikke wijnen, maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, zeer geschikt voor de klassieke Franse keuken!

 Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières).  Vanaf de oogst 2022 is de productie biologisch gecertificeerd.

Website Château Soucherie

Bekijk Château Soucherie

Château Soucherie Anjou rouge

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Cabernet Franc van oude wijnstokken (gemiddeld 55 jaar oud). Helderrood van kleur. In de geur plezierige fruitinvloeden dankzij de optimale rijpheid van de druiven in combinatie met de ondergrond van de wijngaard (schist). De smaak is mooi in balans met een fijne tannine structuur. Uitstekende lengte. Een wijn die zich tot 10 jaar na de oogst nog goed zal ontwikkelen.

Korte omschrijving

Een bijzondere, karaktervolle Cabernet Franc voor de liefhebber.

Product specificaties

Artikelnummer P16125
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Loire
Appellatie Anjou
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760100231526
EAN fles 3760100231519