Afbeelding voor fabrikant Renato Cigliuti

Renato Cigliuti

Cigliuti is een klein, charmant familiebedrijf in de Serraboella cru dat geweldige kwaliteit Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen produceert. Door de kleine productie en grote naamsbekendheid lastig te krijgen!

Bij Cigliuti worden al eeuwenlang druiven en hazelnoten verbouwd. Al sinds 1964 bottelen ze de wijn zelf en Renato Cigliuti is de vierde generatie die nu het bedrijf (nu samen met zijn dochters Claudia en Silvia) in bezit heeft. Cigliuti ligt op de Serraboella-heuvel (een cru in het Barbaresco gebied) in het dorp Neive. Deze heuvel biedt twee geweldige terroirs! De droge bodem op het zuidwesten van deze steile heuvel die veel kalk bevat, wordt ingezet voor Dolcetto en de beste exposities voor Nebbiolo. Aan de oostkant van Serraboella, daar waar de grond een hoger aandeel klei bevat, staat Barbera. De familie woont zelf bij het bedrijf dat bovenop de heuvel staat en heeft zo een schitterend uitzicht over de wijngaarden. De wijnen staan internationaal in hoog aanzien onder kenners, maar zijn bij het grote publiek weinig bekend door de kleine hoeveelheid flessen die worden geproduceerd: 30.000 per jaar. Kortom: zeer hoge kwaliteit en lastig te krijgen!


Website Renato Cigliuti

De wijnen van Renato Cigliuti

7 wijnen
Sorteer op
Toon als