Cigliuti Barbaresco Vie Erte

Rood | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cigliuti Barbaresco Serraboella magnum

Cigliuti

Cigliuti is een klein, charmant familiebedrijf in de Serraboella cru dat geweldige kwaliteit Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen produceert. Door de kleine productie en grote naamsbekendheid lastig te krijgen!

Bij Cigliuti worden al eeuwenlang druiven en hazelnoten verbouwd. Al sinds 1964 bottelen ze de wijn zelf en Renato Cigliuti is de vierde generatie die nu het bedrijf (nu samen met zijn dochters Claudia en Silvia) in bezit heeft. Cigliuti ligt op de Serraboella-heuvel (een cru in het Barbaresco gebied) in het dorp Neive. Deze heuvel biedt twee geweldige terroirs! De droge bodem op het zuidwesten van deze steile heuvel die veel kalk bevat is ideaal voor de aanplant van Nebbiolo. Aan de oostkant van Serraboella, daar waar de grond een hoger aandeel klei bevat, staat Barbera. De familie woont zelf bij het bedrijf dat bovenop de heuvel staat en heeft zo een schitterend uitzicht over de wijngaarden. De wijnen staan internationaal in hoog aanzien onder kenners, maar zijn bij het grote publiek weinig bekend door de kleine hoeveelheid flessen die worden geproduceerd: 30.000 per jaar. Kortom: zeer hoge kwaliteit en lastig te krijgen!


Website Renato Cigliuti

Bekijk Cigliuti

Cigliuti Barbaresco Vie Erte

Rood | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood met verkleuring bij de rand. In de neus tabak, teer, kersen maar ook florale tonen (roos). In de mond een hoge concentratie en zachte aanzet met mooie maar stevige zuren en tannines. Lange afdronk!

Korte omschrijving

Prachtige Barbaresco zonder storende houtinvloed.

Overige informatie

De gemiddelde kwaliteit van de cru Bricco di Neive, waar deze wijn vandaan komt, wordt door Cigliuti niet goed genoeg bevonden, waardoor ze de wijn Vie Erte noemen naar de oude, niet meer toegestane naam Vigne Erte.

Product specificaties

Artikelnummer P28140
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nebbiolo
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Barbaresco
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Nebbiolo
Alcohol percentage 14
EAN doos 18022610001313
EAN fles 8022610000883