Spice Route Pinotage

Rood | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Spice Route Pinotage

Spice Route

Charles Back, eigenaar van Spice Route, is één van de pioniers in Swartland. Aan het eind van de jaren ’90 vond hij een wijngaard met daarop ruim dertig jaar oude Sauvignon Blanc stokken die wijn opleverde van uitzonderlijke kwaliteit. Samen met wijnmaker Eben Sadie plantte hij rondom dit oudste blok Sauvignon nieuwe druivensoorten aan, de meeste als losstaande struiken, zgn. ‘bush vines’. De basis van de winery werd een oude tabaksschuur, die vroeger Klein Amoskuil heette. De wijnen van Spice Route werden al snel een succes!

Voor het succes van deze en andere producenten in deze innoverende regio (er wordt zelfs gesproken van een ‘Swartland Revolutie’) is een combinatie van twee elementen bepalend. Als eerste de diepe bodems (verweerd graniet en ‘Koffieklip’) waarin de stokken diep kunnen wortelen om water te vinden. Daarnaast het klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters. 

Eben Sadie is in 2002 zijn eigen wijnen gaan maken en de huidige wijnmaker van Spice Route, Charl du Plessis, heeft hem opgevolgd. Zijn wijnen zijn zeker ‘anders’ te noemen; bijvoorbeeld de sappige Pinotage waarin geen rubber te proeven is en een zeer speelse en serieuze blend genaamd Chakalaka (wat vertaald kan worden als ‘kliekjes’) waarin maar liefst 6 verschillende druiven verwerkt zijn!

 


Website Spice Route

Bekijk Spice Route

Spice Route Pinotage

Rood | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

De neus wordt gekenmert door zowel zwart fruit als rokerige aroma's. Ook is er een beetje kruidigheid te ontdekken. In de mond een evenwichtige balans met wat tabak en leer in de afdronk.

Korte omschrijving

Een elegante wijn die laat zien hoe mooi Pinotage kan zijn.

Product specificaties

Artikelnummer P49710
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinotage
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Pinotage
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009624510057
EAN fles 6009624510050