Nusswitz Orenia Réserve blanc

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nusswitz Orenia Réserve blanc

Philippe Nusswitz

Deze wijnmaker (van origine sommelier) weet in elke wijn finesse, zuiverheid en verleidelijk sap te krijgen. Hoge kwaliteit met een moderne uitstraling.

Philippe Nusswitz komt, zijn naam verraadt het al, uit de Elzas. Hij is van oorsprong sommelier. Hij heeft zich, samen met zijn vrouw Pascale en zijn kinderen, in 2002 in Durfort in de zuidoost hoek van de Cevennen gevestigd, in een oude ‘mas’ uit de 17e eeuw. Hij maakt wijn, Pascale runt de verhuur van kamers. Hij heeft als sommelier in de Elzas gewerkt bij Auberge de l'Ill van de familie Haeberlin, met drie Michelinsterren. In 1986 is Philippe uitgeroepen tot de beste sommelier van Frankrijk. Gelukkig heeft hij net zo’n goede hand van wijnmaken als van wijnproeven. Philippe houdt ervan zo puur en zuiver mogelijk te werken. Zijn wijnen zijn krachtig en elegant, stevig maar ook fris. Die frisheid heeft te maken met het klimaat: het kan in de zomer behoorlijk warm zijn overdag, maar ’s nachts koelt het flink af, waardoor de frisheid behouden blijft. Philippe maakt de wijnen in samenwerking met de plaatselijke coöperatie van Durfort. Hij pacht de beste wijngaarden, waarvoor hij heeft vastgelegd onder welke condities er gewerkt moet worden, welke opbrengsten er maximaal gemaakt mogen worden en wanneer er geoogst wordt. Philippe maakt gebruik van de aanwezige apparatuur in de kelder van de coöperatie. Omgekeerd helpt hij de coöperatie met het maken van betere wijnen, wat resulteerde in de prachtige en betaalbare lijn Pélous.


Website Philippe Nusswitz

Bekijk Philippe Nusswitz

Nusswitz Orenia Réserve blanc

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Florale neus met verder perzik en abrikoos en vanille door het houtgebruik. In de mond zeer aromatisch met een volle body en zachte zuren. Lange afdronk.

Korte omschrijving

Volle, aromatische wijn met een bloemig aroma en een stevige body.

Product specificaties

Artikelnummer P4226
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Duché d'Uzès
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 11 graden
Assemblage Viognier, Marsanne, Roussanne
Alcohol percentage 13.5
EAN doos