Maggy Hawk Unforgettable Pinot Noir

Rood | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Maggy Hawk Unforgettable Pinot Noir

Maggy Hawk

In de koele, ongerepte Anderson Valley maakt wijnmaakster Sarah Wuethrich pure, elegante wijnen met een prachtige terroirexpressie.”

Helemaal achterin de ongerepte, koele Anderson Valley in Mendocino, Californië, bevindt zich het jonge, hoogstaande wijnhuis Maggy Hawk. De nabijgelegen oceaan zorgt voor koelte in de vallei, en vult de vallei regelmatig met een dikke laag mist. De natuur speelt hier de hoofdrol:  kleine wijngaarden worden omringd door grote kustseqoia’s en grote keien en rotsblokken. De wijnranken groeien op de soms steile hellingen van de vallei met een arme, waterdoorlatende bodem van verweerde zandsteen.

Maar het zijn juist deze extreme omstandigheden waarin de Pinot Noir-druif zich goed thuis voelt. Het koele klimaat en de arme bodem zorgen voor druiven met een mooie balans tussen rijpheid, aroma’s en frisheid. Wijnen uit dit gebied zijn puur en hebben een prachtige elegantie. Precies om die reden plantte wijnhuis Maggie Hawk in 2000 de eerste Pinot Noir-wijnranken aan in ‘The Deep End’, het achterste deel van de Anderson Valley. Inmiddels is het wijngaardareaal uitgebreid met de Skycrest-wijngaard op de steile hellingen van heuvels in het begin van de vallei, op zo’n 650 meter hoogte. Hier staat Chardonnay aangeplant. Daarnaast bezit het huis een wijngaard in het midden van de vallei, de Edmeades-wijngaard. Dit zijn de warmste, meest vruchtbare percelen van het huis met volle zon en een kleibodem, aangeplant met Pinot Noir. 

Door de grote diversiteit in ligging, bodems, subklimaatjes en klonen heeft wijnmaakster Sarah Wuethrich de beschikking over een uiteenlopende reeks aan aroma’s en smaakstijlen Pinot Noir-druiven. De percelen worden zoveel mogelijk afzonderlijk van elkaar gevinifieerd, en in de kelders wordt zo weinig mogelijk ingegrepen om zo het unieke karakter van ieder perceel zoveel mogelijk naar voren te laten komen. Sarah groeide op in Californië, en werd door haar vader, een ‘hobby wijnmaker’, geïnspireerd tot het volgen van een wijnmakersopleiding. Tijdens haar werk bij verschillende wijnhuizen in Californië groeide haar interesse in ‘cool climate’-wijnen. Bij Maggy Hawk, waar ze sinds 2017 werkzaam is, valt alles op zijn plek: de natuurlijke manier van werken en het streven naar pure, lichte wijnen met een maximale terroirexpressie van de ongerepte Anderson Valley.

 

Website Maggy Hawk

Bekijk Maggy Hawk

Maggy Hawk Unforgettable Pinot Noir

Rood | Verenigde Staten van Amerika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De druiven komen van verschillende percelen en verschillende klonen uit de Maggy Hawkes-wijngaard, waaruit wijnmaakster Sarah Wuethrich een wijn kan samenstellen die de eigenschappen van de terroir en de druiven het beste tot zijn recht laat komen. De Maggy Hawkes-wijngaard ligt ver achterin de Anderson Valley. De bodem is arm aan voedingsstoffen, en regelmatige mist vanuit de oceaan zorgen voor een koel klimaat waarin de druiven langzaam en gelijkmatig kunnen rijpen. 

Na de handmatige oogst vergisten de druiven van de verschillende percelen afzonderlijk van elkaar, waarbij bij sommige percelen ook deels hele trossen meevergisten. Na de vergisting worden de druiven geperst en worden de wijnen overgedaan in nieuwe (45%) en gebruikte houten vaten, waar ze gedurende 15 maanden verder rijpen. Pas na de rijping volgt een zorgvuldige blending. De wijn wordt ongefilterd en ongeklaard gebotteld.

Frisheid, kracht en lengte. Zo typeert Sarah deze ‘onvergetelijke’ Pinot Noir. De wijn laat een prachtig samenspel zien tussen rijpe aroma’s van zwarte bessen, kruisbessen en blauwe bessen en levendige tonen van viooltjes, lelietjes en munt. De wijn is krachtig en elegant tegelijk met zoete specerijen en een lange afdronk.

Korte omschrijving

Krachtige, elegante Pinot Noir met een mooie balans tussen rijpe en frisse tonen.

Product specificaties

Artikelnummer P27762
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Verenigde Staten van Amerika
Streek California
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos 20784794612970
EAN fles 07847946129760