Afbeelding voor fabrikant Maggy Hawk

Maggy Hawk

In de koele, ongerepte Anderson Valley maakt wijnmaakster Sarah Wuethrich pure, elegante wijnen met een prachtige terroirexpressie.”

Helemaal achterin de ongerepte, koele Anderson Valley in Mendocino, Californië, bevindt zich het jonge, hoogstaande wijnhuis Maggy Hawk. De nabijgelegen oceaan zorgt voor koelte in de vallei, en vult de vallei regelmatig met een dikke laag mist. De natuur speelt hier de hoofdrol:  kleine wijngaarden worden omringd door grote kustseqoia’s en grote keien en rotsblokken. De wijnranken groeien op de soms steile hellingen van de vallei met een arme, waterdoorlatende bodem van verweerde zandsteen.

Maar het zijn juist deze extreme omstandigheden waarin de Pinot Noir-druif zich goed thuis voelt. Het koele klimaat en de arme bodem zorgen voor druiven met een mooie balans tussen rijpheid, aroma’s en frisheid. Wijnen uit dit gebied zijn puur en hebben een prachtige elegantie. Precies om die reden plantte wijnhuis Maggie Hawk in 2000 de eerste Pinot Noir-wijnranken aan in ‘The Deep End’, het achterste deel van de Anderson Valley. Inmiddels is het wijngaardareaal uitgebreid met de Skycrest-wijngaard op de steile hellingen van heuvels in het begin van de vallei, op zo’n 650 meter hoogte. Hier staat Chardonnay aangeplant. Daarnaast bezit het huis een wijngaard in het midden van de vallei, de Edmeades-wijngaard. Dit zijn de warmste, meest vruchtbare percelen van het huis met volle zon en een kleibodem, aangeplant met Pinot Noir. 

Door de grote diversiteit in ligging, bodems, subklimaatjes en klonen heeft wijnmaakster Sarah Wuethrich de beschikking over een uiteenlopende reeks aan aroma’s en smaakstijlen Pinot Noir-druiven. De percelen worden zoveel mogelijk afzonderlijk van elkaar gevinifieerd, en in de kelders wordt zo weinig mogelijk ingegrepen om zo het unieke karakter van ieder perceel zoveel mogelijk naar voren te laten komen. Sarah groeide op in Californië, en werd door haar vader, een ‘hobby wijnmaker’, geïnspireerd tot het volgen van een wijnmakersopleiding. Tijdens haar werk bij verschillende wijnhuizen in Californië groeide haar interesse in ‘cool climate’-wijnen. Bij Maggy Hawk, waar ze sinds 2017 werkzaam is, valt alles op zijn plek: de natuurlijke manier van werken en het streven naar pure, lichte wijnen met een maximale terroirexpressie van de ongerepte Anderson Valley.

 

Website Maggy Hawk

De wijnen van Maggy Hawk

3 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als