Immel Riesling*

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Immel Weissburgunder*

Immel

De familie Immel is al sinds halverwege de 18e eeuw actief in wijnbouw in Rheinhessen. De Immels vestigden zich in 1754 in de omgeving van Westhofen, gecharmeerd door de glooiende, kalkrijke heuvels die zeer geschikt zijn voor het verbouwen van druiven. De familie heeft zich altijd gericht op het verbouwen van topkwaliteit druiven. Reden temeer voor de jongste generatie om zich volledig te storten op biologische wijnbouw, om zo de kwaliteit van de druiven en het behoud van de wijngaarden en de bijzondere terroir te kunnen garanderen.

Deze visie past volledig in het straatje van wijnmaker Georg Rieser. Vanuit zijn passie voor kunst, cultuur, vakmanschap en het vinden van de beste wijn-spijscombinaties maakt hij wijnen die puur, authentiek en prachtig in balans zijn. Zijn ervaringen bij gerenommeerde wijnhuizen als Domaine Daguenau, Wagner-Stempel en Philipp Wittmann hebben hem geleerd het beste uit de druiven en de terroir te halen, iets wat volgens Georg alleen kan als je werkt met respect voor de natuur en de omgeving.

De wijnen van Immel worden gemaakt door een jong, dynamisch team, dat de terroir en de kwaliteit van Rheinhessen onder de aandacht van wijnliefhebbers wil brengen. De wijnen worden gemaakt volgens traditionele vinificatiemethodes, met een lange vergisting met behulp van natuurlijke gisten. Rijping gebeurt op roestvrijstaal en in houten vaten, afgestemd op een zo goed mogelijke balans tussen fruit, frisheid en smaakintensiteit.

Bekijk Immel

Immel Riesling*

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

 * NIET BEDOELD VOOR ONLINE VERKOOP

De wijnen van Immel worden gemaakt van biologisch verbouwde druiven, die groeien in kalkrijke wijngaarden in de omgeving van Westhofen. Na de oogst worden de druiven zacht geperst, waarna het sap langzaam vergist met behulp van natuurlijke gisten. 

Een frisse, sappige Riesling die gekenmerkt wordt door zijn levendige zuren en opvallende mineraliteit. Elegant in de neus, met frisse tonen van meloen en ananas. In de smaak domineren tonen van rijp geel fruit, die aanhouden in de lange afdronk. Zijn frisheid en mineraliteit geven de wijn een aangenaam, doordrinkbaar karakter.

Korte omschrijving

Zeer aangename Riesling met een mooie frisheid en mineraliteit.

Product specificaties

Artikelnummer P20007
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 4260368275472
EAN fles 4260368275465