Afbeelding voor fabrikant Immel

Immel

De familie Immel is al sinds halverwege de 18e eeuw actief in wijnbouw in Rheinhessen. De Immels vestigden zich in 1754 in de omgeving van Westhofen, gecharmeerd door de glooiende, kalkrijke heuvels die zeer geschikt zijn voor het verbouwen van druiven. De familie heeft zich altijd gericht op het verbouwen van topkwaliteit druiven. Reden temeer voor de jongste generatie om zich volledig te storten op biologische wijnbouw, om zo de kwaliteit van de druiven en het behoud van de wijngaarden en de bijzondere terroir te kunnen garanderen.

Deze visie past volledig in het straatje van wijnmaker Georg Rieser. Vanuit zijn passie voor kunst, cultuur, vakmanschap en het vinden van de beste wijn-spijscombinaties maakt hij wijnen die puur, authentiek en prachtig in balans zijn. Zijn ervaringen bij gerenommeerde wijnhuizen als Domaine Daguenau, Wagner-Stempel en Philipp Wittmann hebben hem geleerd het beste uit de druiven en de terroir te halen, iets wat volgens Georg alleen kan als je werkt met respect voor de natuur en de omgeving.

De wijnen van Immel worden gemaakt door een jong, dynamisch team, dat de terroir en de kwaliteit van Rheinhessen onder de aandacht van wijnliefhebbers wil brengen. De wijnen worden gemaakt volgens traditionele vinificatiemethodes, met een lange vergisting met behulp van natuurlijke gisten. Rijping gebeurt op roestvrijstaal en in houten vaten, afgestemd op een zo goed mogelijke balans tussen fruit, frisheid en smaakintensiteit.

De wijnen van Immel

0 wijnen