Cava Aliguer brut

Wit | 0.75 L | 2020 | Spanje | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Agustí Torelló Mata

Agustí Torelló Mata

Augustí Torelló maakt de hoogste kwaliteit Cava van uitsluitend de traditionele druivenrassen. Met 94 Parkerpunten voor topcuvee Kripta, hadden zij op dat moment de hoogste waardering voor een Cava ooit.

Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de Macabeo, Xarello en de Parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca. Dat Agusti Torelló het meest gewichtige Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld ('Solid').


Website Agustí Torelló Mata

Bekijk Agustí Torelló Mata

Cava Aliguer brut

Wit | 0.75 L | 2020 | Spanje | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een frisse neus met vooral aroma's van appel die ook terugkomen in de mond. Een fijne bubbel en droge kruiden in de afdronk.

Korte omschrijving

Lichte Cava met een fris karakter, ideaal als aperitief.

Product specificaties

Artikelnummer P26025
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Macabeo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 7 tot 9 graden
Assemblage Macabeu, Parellada, Xarel-lo
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 68424744000067
EAN fles 8424744000096