Zuccardi Poligonos Semillon

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Zuccardi

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf, naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Credo van de familie is kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf een internationale reputatie opgebouwd. Zo zijn zij
meerdere malen gekozen tot ‘The World Best Vineyard’ van Zuid-Amerika en worden de wijnen beoordeeld met de hoogste scores met zelfs regelmatig uitschieters van 100 punten Parker.


Website Familia Zuccardi

Bekijk Zuccardi

Zuccardi Poligonos Semillon

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bij de Polígonos-serie draait het om terroir in de breedste zin van het woord. Naast klimaat en bodem vormen de wijnen een weerspiegeling van het sociale, economische en historische karakter van het gebied waar ze vandaan komen. De wijngaarden zijn vernoemd naar de mensen uit de betreffende regio. Iedere wijn wordt gemaakt van één druivenras. 

De druiven voor deze Semillon komen uit Tupungato, een plaats op zo’n 1200 meter hoogte in de Uco Valley. De bodem wordt gevormd door de oude rivierbedding van de Las Tunas rivier, en bestaat uit verschillende lagen kalkrijke gravel. De felle zon en koude nachten zorgen ervoor dat de druiven volledig rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen. 

De druiven worden direct na de oogst geperst, waarna het sap wordt overgedaan in gebruikte 500 liter vaten van Frans eikenhout. Dit maakt de wijn zachter en complexer, zonder dat hij zijn frisheid en fruit verliest. Een bijzondere wijn, waarin rijpe tonen en frisheid prachtig met elkaar in balans zijn. In de neus intense aroma’s van gedroogd gras, rijp wit fruit en subtiele tonen van kruiden en vanille. Rijk en vol van smaak, maar met een prachtige balans tussen rijpheid en mooie zuren.

Korte omschrijving

Prachtige wijn waarin rijpe tonen en frisse zuren perfect met elkaar in balans zijn.

Overige informatie

James Suckling - 95 punten (2023)
Robert Parker - 93+ punten (2022)
Tim Atkin - 95 punten en Best Semillon Wine of the year (2022)
James Suckling - 94 punten (2021)
Tim Atkin - 93 punten (2021)

Product specificaties

Artikelnummer P89400
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sémillon
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Tupungato
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 17791728237853
EAN fles 7791728237856