Zuccardi Poligonos Altamira Cabernet Franc

Rood | Argentinië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Zuccardi

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf, naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Credo van de familie is kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf een internationale reputatie opgebouwd. Zo zijn zij
meerdere malen gekozen tot ‘The World Best Vineyard’ van Zuid-Amerika en worden de wijnen beoordeeld met de hoogste scores met zelfs regelmatig uitschieters van 100 punten Parker.


Website Familia Zuccardi

Bekijk Zuccardi

Zuccardi Poligonos Altamira Cabernet Franc

Rood | Argentinië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bij de Polígonos-serie draait het om terroir in de breedste zin van het woord. Naast klimaat en bodem vormen de wijnen een weerspiegeling van het sociale, economische en historische karakter van het gebied waar ze vandaan komen. De wijngaarden zijn vernoemd naar de mensen uit de betreffende regio. Iedere wijn wordt gemaakt van één druivenras.

 De druiven voor deze Cabernet Franc komen uit Altamira, een plaats op zo’n 1100 meter hoogte in de Uco Valley. De felle zon en koude nachten zorgen ervoor dat de druiven volledig rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen. De bodem bestaat uit klei en stenen.

 Na de oogst worden de druiven zacht gekneusd, waarna de most vergist met behulp van natuurlijke gisten in betonnen vaten. Na 20 dagen worden de druiven geperst en vergist en rijpt het sap verder in de betonnen vaten. Er komt geen hout aan te pas, waardoor de druif volledig en in zijn puurste vorm tot uitdrukking komt in de wijn. In de neus aroma’s van klein rood en donker fruit, Mediterrane kruiden en aardse tonen. Elegant, sappig en mineraal van smaak, met delicate fruittonen, een mooie frisheid en een lange, verfijnde afdronk.

Korte omschrijving

Cabernet Franc in zijn puurste vorm.

Overige informatie

James Suckling - 94 punten (2022)
Tim Atkin - 94 punten (2022)
Robert Parker - 94 punten (2021)
James Suckling - 94 punten (2021)
Tim Atkin - 93 punten (2020)
James Suckling - 92 punten (2020)

Product specificaties

Artikelnummer P89401
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Valle de Uco
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 17791728238164
EAN fles 7791728238167