Volcanes Tectonia Grenache/Petite Sirah/Mourvèdre

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bodegas Volcanes Reserva Cabernet Sauvignon

Volcanes

Bodega Volcanes is en project dat is gestart in 2009 en is onderdeel van de Grupo Vinos del Pacifico (GVP). Een aantal medewerkers van deze groep, kwam op het idee om een serie wijnen te maken die afkomstig moest zijn van wijngaarden met 100% bodems van vulkanische oorsprong.

Het vijf-koppige team bestond o.a. uit wijnmaakster María del Pilar Díaz, geoloog Gonzalo Hendriguez en terroir manager Agustín Aguerrea. Zij hebben drie wijngaarden geselecteerd, verspreid door heel Chili, waarvan zij vinden dat deze de ultieme expressie van een vulkanische bodem overbrengen op de wijnen. In Rapel Valley is dit een wijngaard met bodem van silt, klei en leem aangevuld met grover materiaal zoals stenen van Andesiet (een uitvloeiingsgesteente). In Maule Valley hebben zij een wijngaard gevonden met een bodem van (verweerd) graniet. In Malleco Valley is de wijngaard aangeplant op een bodem van zgn. “Tolhuaco”, wat bestaat uit de as van een vulkaan. María Díaz streeft ernaar om de puurheid en mineraliteit van de bodems tot uitdrukking te laten komen in de wijnen. Dat lukt erg goed, zeker omdat er bij de vergisting en rijping nooit overdadig gebruik gemaakt wordt van (nieuw) hout. De wijnen zijn allemaal levendig en rijk en hebben meer complexiteit in geur en smaak dan vergelijkbare wijnen uit dezelfde regio.

Website Bodega Volcanes

 

Bekijk Volcanes

Volcanes Tectonia Grenache/Petite Sirah/Mourvèdre

Rood | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze diep-rode wijn heeft een complexe, expressieve neus met daarin tonen van rijpe zwarte kersen, bramen en aardbei, een vleugje rook, tabak en mineralen. De smaak is fluwelig met levendige maar wel rijpe tannines, een stevige body, met zeer lange afdronk waarin cassis overheerst.

Korte omschrijving

Een rijke wijn die niet te zwaar overkomt door een minerale ondertoon.

Overige informatie

James Suckling - 93 punten (2019)
“Blackberry, dried-sage, lavender andearthy notes. It’s medium-to full-bodiedwith chewy tannins. Ripe, round and dusty with a juicy, pretty finish. A blendof 45% grenache, 40% petite sirah and15% mourvedre. Drink now or hold.”

Product specificaties

Artikelnummer P29212
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Chili
Appellatie Central Valley
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Petite Syrah en Mourvèdre
Alcohol percentage 14
EAN doos 7804315006572
EAN fles 7804315006565