Villiera Punchion Pinot Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villiera Punchion Pinot Noir

Villiera

Villiera staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij zijn topproducent van MCC mousserende wijnen en zijn betrokken bij zeer veel culturele projecten en steunen diverse goede doelen.

Villiera van de familie Grier is een Zuid-Afrikaanse ster op diverse vlakken, zoals Cap Classique en duurzaamheid. Om met dat laatste te beginnen: de winery draait bijvoorbeeld volledig op duurzaam opgewekte energie door zonnepanelen. De stille wijnen zijn goed en bijvoorbeeld de Down to Earth wijnen maken hun naam waar. Ze zijn terroirgericht, ze zijn op een gezonde bodem gemaakt maar ook ‘no nonsense’: goede wijnen voor een geweldige prijs. Zeer beroemd is Villiera om de Cap Classique. In de Tradition Blend zit buiten Chardonnay en Pinot Noir ook 15% Pinotage, wat een eigen karakter geeft. De Monro Vintage Brut ontving al vele prijzen, waaronder diverse malen 5 sterren in de Platter’s Wine Guide en kan zich internationaal uitstekend meten met andere grote mousserende wijnen. Villiera is tevens een mooie plek om te bezoeken. De sfeer is er ontspannen en zij hebben een klein natuurpark waar men een mooie safaritour kan maken.


Website Villiera

Bekijk Villiera

Villiera Punchion Pinot Noir

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze heldere robijnrode wijn heeft een  elegante neus met daarin tonen van rijpe bosvruchten, bessen specerijen en een lichte houttoets. De aanzet is zwoel, zonder overrijp te zijn, de wijn heeft een mooie structuur door de fijne balans tussen rijpheid en zuurgraad . Een elegante en krachtige wijn!

Vinificatie:

De wijn is gemaakt door Alexander Grier met fruit dat hij heeft aangekocht in de Upper Hemel en Aarde Vallei. De hele bessen zijn vergist in een open tank gebruik makend van de natuurlijk aanwezige gist, 30% hiervan als hele trossen wat voor een mooie tannine structuur zorgt. De wijn heeft 10 maanden gerijpt op barriques van Frans eiken (20% nieuw) en is gefilterd door een grof filter (kan dus depot bevatten).

Korte omschrijving

Elegante maar krachtige Pinot Noir uit de Hemel en Aarde vallei.

Product specificaties

Artikelnummer P43098
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Hemel en Aarde vallei
Oogstjaar 2022
Afsluiting Other
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 16001551001073
EAN fles 6001551001311