Villiera Monro vintage brut

Wit | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villiera Monro vintage brut

Villiera

Villiera staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij zijn topproducent van MCC mousserende wijnen en zijn betrokken bij zeer veel culturele projecten en steunen diverse goede doelen.

Villiera van de familie Grier is een Zuid-Afrikaanse ster op diverse vlakken, zoals Cap Classique en duurzaamheid. Om met dat laatste te beginnen: de winery draait bijvoorbeeld volledig op duurzaam opgewekte energie door zonnepanelen. De stille wijnen zijn goed en bijvoorbeeld de Down to Earth wijnen maken hun naam waar. Ze zijn terroirgericht, ze zijn op een gezonde bodem gemaakt maar ook ‘no nonsense’: goede wijnen voor een geweldige prijs. Zeer beroemd is Villiera om de Cap Classique. In de Tradition Blend zit buiten Chardonnay en Pinot Noir ook 15% Pinotage, wat een eigen karakter geeft. De Monro Vintage Brut ontving al vele prijzen, waaronder diverse malen 5 sterren in de Platter’s Wine Guide en kan zich internationaal uitstekend meten met andere grote mousserende wijnen. Villiera is tevens een mooie plek om te bezoeken. De sfeer is er ontspannen en zij hebben een klein natuurpark waar men een mooie safaritour kan maken.


Website Villiera

Bekijk Villiera

Villiera Monro vintage brut

Wit | 0.75 L | 2015 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel. In de neus rijk, rijp geel fruit, romig, gistig en broodgeuren (toast, brioche). Complexe mond met een prachtig geïntegreerde mousse, toast, zeer geconcentreerd met prachtige mineralen. Mooie zuren die samen met de mineralen in de zeer lange afdronk nagalmen.

Korte omschrijving

Fantastische, zeer complexe en geconcentreerde M├ęthode Cap Classique, die veel Champagnes van de mat veegt.

Product specificaties

Artikelnummer P43095
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay, Pinot Noir
Alcohol percentage 12
EAN doos 16001551000366
EAN fles 6001551000369