Villiera Chenin Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Villiera Chenin Blanc

Villiera

Villiera staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zij zijn topproducent van MCC mousserende wijnen en zijn betrokken bij zeer veel culturele projecten en steunen diverse goede doelen.

Villiera van de familie Grier is een Zuid-Afrikaanse ster op diverse vlakken, zoals Cap Classique en duurzaamheid. Om met dat laatste te beginnen: de winery draait bijvoorbeeld volledig op duurzaam opgewekte energie door zonnepanelen. De stille wijnen zijn goed en bijvoorbeeld de Down to Earth wijnen maken hun naam waar. Ze zijn terroirgericht, ze zijn op een gezonde bodem gemaakt maar ook ‘no nonsense’: goede wijnen voor een geweldige prijs. Zeer beroemd is Villiera om de Cap Classique. In de Tradition Blend zit buiten Chardonnay en Pinot Noir ook 15% Pinotage, wat een eigen karakter geeft. De Monro Vintage Brut ontving al vele prijzen, waaronder diverse malen 5 sterren in de Platter’s Wine Guide en kan zich internationaal uitstekend meten met andere grote mousserende wijnen. Villiera is tevens een mooie plek om te bezoeken. De sfeer is er ontspannen en zij hebben een klein natuurpark waar men een mooie safaritour kan maken.


Website Villiera

Bekijk Villiera

Villiera Chenin Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel. In de neus heerlijk fruit (citus, ananas), een lichte kruidigheid en wat kreupelhout. In de mond een zachte aanzet en geconcentreerd maar met een prachtige frisheid en opkomende mineralen. Lange, minerale afdronk.

Korte omschrijving

Prachtig bewijs dat Chenin Blanc uit Zuid-Afrika geconcentreerd en toch fris kan zijn.

Product specificaties

Artikelnummer P43077
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chenin Blanc
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 26001551000202
EAN fles 6001551000208