Villa Bucci Rosso

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Bucci Verdicchio Classico di Jesi (0,375 liter)

Villa Bucci

Ampelio Bucci is naast succesvol zakelijk ondernemer ook gepassioneerd wijnmaker. Zijn wijnen vallen regelmatig in de prijzen in de Gambero rosso.

De Villa Bucci ligt bij Montecarotto in de Marken, één van de ‘Castelli di Jesi’. Vanuit deze villa wordt het familiebedrijf van maar liefst 440 hectare bestierd. Behalve druiven worden er bij Bucci bijvoorbeeld ook olijven, graan en zonnebloemen geteeld, alles op biologische wijze. Daarnaast heeft Ampelio Bucci, het hoofd van de familie, echter nog geheel andere besognes en interesses: hij is business consultant in onder andere de mode en voedselindustrie en professor in Milaan op het gebied van ‘entrepeneurship’. Eerst en vooral is Ampelio echter een gepassioneerd wijnmaker, werkend vanuit de gedachte dat de druiven de kwaliteit van de wijn bepalen en dat zo min mogelijk moet worden ingegrepen in de kelder. Daarom kenmerken zijn wijnen zich door een grote mate van zuiverheid. Zijn Verdicchio Villa Bucci is door Gambero Rosso al diverse malen uitgeroepen tot beste witte wijn van Italië. De Rosso Piceno Pongelli, gemaakt in een verfijnde stijl die aan rode Bourgogne doet denken, stond in 2008 in de finale van het proefschrift wijnconcours.


Website Villa Bucci

Bekijk Villa Bucci

Villa Bucci Rosso

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 12 stuks

Over de wijn

Robijnrood met hoge intensiteit. In de neus zeer complex met prachtig rood fruit, kruiden, leer en kreupelhout. In de mond een zachte aanzet, weer dat rode fruit, mineralen, veel sap en een stevige structuur. Zeer lange afdronk met mineraliteit, tannines en zachte zuren. Mooi laag alcoholgehalte.

Korte omschrijving

Prachtige, verfijnde Rosso Piceno.

Product specificaties

Artikelnummer P28508
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Montepulciano
Land Italië
Streek Marche
Appellatie Rosso Piceno
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Montepulciano, Sangiovese
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8032947170074