Tornatore Pietrarizzo Etna rosso

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Tornatore Trimarchisa Etna rosso

Tornatore

Het wijndomein van Tornatore is opgezet door Francesco Tornatore, die zijn geld verdiende in de telecommmunicatie. Hij creëerde pas in de 21e eeuw een prachtig wijndomein in Castiglione di Sicilia, aan de noordkant van de Etna op de vulkanische bodem. De overgrootvader van Francesco plantte echter al wijngaarden in 1865, zodat Tornatore niet alleen kan bogen op meer dan 150 jaar ervaring maar er ook deels oude wijngaarden zijn. Er werd besloten met de inheemse druivenrassen te werken, dus Nerrello Mascalese en Nerello Cappucio voor rood en Carricante voor wit, die ook allemaal handmatig worden geplukt.

Sicilië is behoorlijk warm, maar de wijnen van Tornatore liggen zo hoog, tussen de 600 en 1000 meter, dat een opvallende frisheid en elegantie wordt bereikt. Daarom worden de rode wijnen wel de Bourgognes van Sicilië genoemd. Ook in de kelder wordt niets aan het toeval overgelaten om geweldige wijnen te maken, met respect voor het terroir: de wijnen worden vergist op moderne betonnen cuves en gerijpt op foeders, zodat er vrijwel geen houtgebruik in de wijnen is terug te proeven. Al met al levert dit zeer precieze, elegante, frisse en doordrinkbare wijnen op, die bovendien voor Etna begrippen zeer plezierig geprijsd zijn. Met de erkenning voor de wijnen ging het daarom snel. Zo kreeg de ‘gewone’ Etna Rosso al drie glaasjes bij Gambero Rosso en tot 95 punten van James Suckling.

Website Tornatore

Bekijk Tornatore

Tornatore Pietrarizzo Etna rosso

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze robijnrode wijn heeft een delicate, complexe neus met hints van rode bessen en bloemen. De smaak is intens, met een complexe structuur waarin mineraliteit, fruit en tannines resulteren in een elegante en al verrassend jong drinkbare wijn.

Korte omschrijving

Een rijke Etna Rosso die verrassend jong drinkbaar is.

Overige informatie

Na binnenkomst worden de druiven licht gekneusd, waarna zij 10/12 dagen macereren in een konisch gevormde houten cuve. Na fermentatie rijpt de wijn nog een 12 maanden in houten barriques.

Product specificaties

Artikelnummer P28978
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nerello Mascalese
Land Italië
Streek Sicilië
Appellatie Etna Rosso
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kunstofkurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 18056370560209
EAN fles 8056370560202