Russolo Doi Raps

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Russolo Doi Raps

Russolo

De wijnen van Russolo kenmerken zich door een rijpheid en verteerbaarheid die wereldwijd wordt gewaardeerd. Bijzonder, mede door de diversiteit in druiven en smaak.

Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is. De wijnen zijn zeer gewild (tegenwoordig ook in Italië zelf, ondersteund door hoge waarderingen in de Gambero Rosso), zodat maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland komt.


Website Russolo

Bekijk Russolo

Russolo Doi Raps

Wit | 0.75 L | 2021 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Strogeel van kleur. De geur is expressief en sterk fruit georiënteerd (rijpe meloen, abrikoos, peer). De aanzet is licht zoet waarbij direct ook de frisse zuren aanwezig zijn die zorgen voor een prachtige balans. Verder valt op dat ook in de smaak het tropische fruit sterk naar voren met op de achtergrond een klein bittertje zoals je dat aantreft in de schil van een mandarijn. De goede structuur van de wijn wordt mede veroorzaakt doordat ongeveer 20% van de wijn kort in contact is geweest met eikenhout (500 liter vaten).

Korte omschrijving

Krachtige witte wijn met een zijdezachte structuur.

Product specificaties

Artikelnummer P28226
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Grigio
Land Italië
Streek Friuli
Appellatie Venezia Giulia
Oogstjaar 2021
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Pinot Grigio, Pinot Bianco en Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 8034055300206
EAN fles 8034055300169