Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Complexe Cabernet Sauvignon met een diepdonkere kleur. Gelaagd in de geur: bramen, donkere kersen, maar ook specerijen, cederhout en zwarte peper. Ook de smaak is gelaagd met donker fruit en een frisse zuurgraad. En je ontdekt wat grafiet in de mond, typerend voor het wijnhuis. De wijn is geconcentreerd, heeft sappige tannines en een afdronk die maar voort lijkt te duren. Een klasse Cabernet met ouderingspotentieel.

Wijn & moment

"Gelaagde wijn, gelaagd gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpot met lamsvlees, kruiden en pepers. Of een stukje hertenbiefstuk met een goed doortrokken wildsaus. Past goed bij: stoofpot, wild, gegrild vlees"

Korte omschrijving

Geconcentreerde, complexe Cabernet met donker fruit, specerijen en hout

Overige informatie

"Deze wijn wordt gemaakt van een selectie van de allerbeste druiven. Een goed voorbeeld van Cabernet Sauvignon van hoog niveau, typerend voor Stellenbosch. Tim Atkins, 2018 - 95 punten (2015)
Wine Advocate / Robert Parker, 2017 - 91 punten (2014)
Tim Atkins, 2017 - 92 punten (2014)
Wine Spectator, 2018 - 93 punten (2013)"

Product specificaties

Artikelnummer 30699
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039010935
EAN fles 6002039010931