Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Complexe Cabernet Sauvignon met een diepdonkere kleur. Gelaagd in de geur: bramen, donkere kersen, maar ook specerijen, cederhout en zwarte peper. Ook de smaak is gelaagd met donker fruit en een frisse zuurgraad. En je ontdekt wat grafiet in de mond, typerend voor het wijnhuis. De wijn is geconcentreerd, heeft sappige tannines en een afdronk die maar voort lijkt te duren. Een klasse Cabernet met ouderingspotentieel.

Wijn & moment

"Gelaagde wijn, gelaagd gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpot met lamsvlees, kruiden en pepers. Of een stukje hertenbiefstuk met een goed doortrokken wildsaus. Past goed bij: stoofpot, wild, gegrild vlees"

Korte omschrijving

Geconcentreerde, complexe Cabernet met donker fruit, specerijen en hout

Overige informatie

Wine Advocate - 92 punten (2017)
Wine Spectator - 95 punten (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 30699
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039010935
EAN fles 6002039010931