Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cap Maritime Chardonnay

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Het Goldmine project

Aan de voet van de Kasteelberg, waar goudzoekers lang geleden hun geluk kwamen beproeven, maakt wijnmaker Marc Kent zeer kleinschalig twee bijzondere wijnen. 

Swartland is hot, letterlijk en figuurlijk. Dit droge, warme Zuid-Afrikaanse wijngebied trekt de afgelopen jaren talloze wijnmakers die hier prachtige wijnen maken met een uniek karakter. Al eerder trok dit gebied grote groepen mensen die hun geluk kwamen zoeken in de vele goudmijnen in dit gebied. Het warme, droge klimaat en de bijzondere bodem van verweerde graniet, leisteen, kwarts, ijzerhoudend gesteente en oude zandsteen maken het gebied zeer geschikt voor verschillende druivenrassen zoals de Syrah, Semillion, Cinsault en de Chenin Blanc en geven de wijnen een bijzonder karakter. 

De Goldmine wijngaarden liggen op de zuidwestelijk georiënteerde hellingen van de Kasteelberg. De druiven worden in de eerste instantie verkocht aan verschillende topproducenten. In 2013 besluit Boekenhoutskloof de wijngaarden te kopen, in de eerste instantie met het idee de druiven hiervoor te gebruiken voor hun bestaande wijnen. Maar het gebied heeft zo’n uniek, eigen karakter dat wijnmaker Marc Kent hier een apart project voor opzet onder het label ‘Goldmine’. Voor de Patina-wijnen worden de Chenin Blanc ranken, aangeplant in 1996, en de oudste Syrah ranken (uit 2000) gebruikt. Marc Kent maakt hier slechts 2 wijnen op zeer kleine schaal. De bijzondere bodem en het warme, droge klimaat geven de wijnen een prachtige balans tussen concentratie, structuur en finesse.

 

Bekijk Boekenhoutskloof

Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Complexe Cabernet Sauvignon met een diepdonkere kleur. Gelaagd in de geur: bramen, donkere kersen, maar ook specerijen, cederhout en zwarte peper. Ook de smaak is gelaagd met donker fruit en een frisse zuurgraad. En je ontdekt wat grafiet in de mond, typerend voor het wijnhuis. De wijn is geconcentreerd, heeft sappige tannines en een afdronk die maar voort lijkt te duren. Een klasse Cabernet met ouderingspotentieel.

Wijn & moment

"Gelaagde wijn, gelaagd gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een stoofpot met lamsvlees, kruiden en pepers. Of een stukje hertenbiefstuk met een goed doortrokken wildsaus. Past goed bij: stoofpot, wild, gegrild vlees"

Korte omschrijving

Geconcentreerde, complexe Cabernet met donker fruit, specerijen en hout

Overige informatie

"Deze wijn wordt gemaakt van een selectie van de allerbeste druiven. Een goed voorbeeld van Cabernet Sauvignon van hoog niveau, typerend voor Stellenbosch. Tim Atkins, 2018 - 95 punten (2015)
Wine Advocate / Robert Parker, 2017 - 91 punten (2014)
Tim Atkins, 2017 - 92 punten (2014)
Wine Spectator, 2018 - 93 punten (2013)"

Product specificaties

Artikelnummer 30699
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039010935
EAN fles 6002039010931