Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Reserve-wijnen worden alleen in de beste oogstjaren gemaakt van de beste druiven uit de beste wijngaarden. De wijnen blinken uit in complexiteit, balans en karakter en worden slechts in kleine hoeveelheden gemaakt. De druiven voor deze wijn groeien op zuidoostelijk georiënteerde hellingen van de Polkadraai Hills. De ranken werden in 1994 aangeplant op een bodem van verweerd graniet.

Voor deze wijn worden alleen de beste trossen en druiven geselecteerd. De vergisting verloopt spontaan met natuurlijke gisten, gevolgd door een rijping van 20 maanden op 225 liter vaten van Frans eikenhout. Na de vatrijping volgt een zorgvuldige selectie van de beste vaten. Deze wijnen worden geblend en gebotteld, waarna de wijn nog gedurende 2 jaar verder rijpt in de fles.

Een indrukwekkende, complexe wijn met geconcentreerde aroma’s van bramen, donkere kersen, maar ook specerijen, cederhout en zwarte peper. Complex en gelaagd van smaak met tonen van sappige kersen en wat graniet, die de wijn lengte en mineraliteit geeft. Verfijnde tannines en mooie, goed geïntegreerde zuren laten zien dat de wijn een groot rijpingspotentieel heeft. 

Korte omschrijving

Geconcentreerde, complexe Cabernet Sauvignon met donker fruit, specerijen en hout.

Overige informatie

Wine Advocate - 92 punten (2017)
Wine Spectator - 95 punten (2017)

Product specificaties

Artikelnummer 30699
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 26002039010935
EAN fles 6002039010931