Reyneke Biodynamic Syrah

Rood | 0.75 L | 2019 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Reserve Cabernet Sauvignon

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

Reyneke Biodynamic Syrah

Rood | 0.75 L | 2019 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geparfumeerde en complexe Syrah met een overvloed aan rood en donker fruit en een uitgesproken peperkarakter. Pittig, fris, levendig en met sappige tannines en een uitgebalanceerde structuur. Al die laagjes rood fruit, bosbessen en kruiden doen elke keer verlangen naar een volgende slok. Kan gerust een jaar of acht ouderen.

Spijs & moment
Zo’n gelaagde en pittige Syrah kun je prachtig met eten combineren. Smaakrijk, gekruid en gepeperd. Een lamsbout uit de oven met tijm, een Mediterrane vleesstoofpot met allerlei kruiden of een stuk rood vlees van de grill met grove peperkorrels. Of aan het einde van een diner bij harde, gerijpte kazen.

Past goed bij: lamsbout, Mediterraan gekruide stoofpot, gegrild rood vlees, gerijpte kazen

Korte omschrijving

Geparfumeerde, complexe biodynamische rode wijn uit Zuid-Afrika

Overige informatie

Tim Atkin - 93 punten (2019)
Platter's - ****/* (2019)

Product specificaties

Artikelnummer 30697
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16009622730310
EAN fles 6009622730313