De biodynamische werkwijze is volgens Johan Reyneke dé manier om een goede terroirexpressie in de wijn te krijgen. De druiven komen volledig van eigen, biodynamisch bewerkte wijngaarden op de hellingen van de Polkadraai Hills. De verkoelende zeewind vanuit False Bay zorgt voor het behoud van frisheid in de druiven. De bodem bestaat hier uit verweerd graniet.
Na de handmatige oogst worden de druiven gekoeld, waarna een deel (30%) van de druiven met hele tros wordt gekneusd. De vergisting verloopt spontaan in open en gesloten betonnen vaten. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in gebruikte vaten en 1200 liter foeders, gevolgd door een flesrijping van 9 maanden.
Complexe, aromatische wijn met aroma’s van rode kersen, witte peper, lavendel, rozemarijn en subtiele tonen van koriander en nootmuskaat. Sappig en fruitig van smaak met tonen van zure kersen, moerbei en kruiden. Levendig en fris van smaak met een mooie tanninestructuur en een lange afdronk.
Geparfumeerde, complexe biodynamische rode wijn uit Zuid-Afrika.