Reyneke Biodynamic Chenin Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Reyneke Biodynamic Chenin Blanc

Reyneke

Toen Johan Reyneke in 1998 de boerderij in de omgeving van Stellenbosch van zijn moeder overnam besloot hij om een totaal andere richting op te gaan. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudoph Steiner die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele manier kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid-Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel, die vele jaren Chief Wine Maker van Boekenhoutskloof is geweest.

Website Reyneke

Bekijk Reyneke

Reyneke Biodynamic Chenin Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een voortreffelijke biodynamische Chenin Blanc. Complex en compleet met geuren en smaken van wit fruit, zoals witte perzik, appeltjes en (kwee)peer, maar ook kruidigheid en vuursteen. Elegant, met een minerale frisheid en perfecte zuurgraad. Alles in balans en met een heel eigen karakter.  

Spijs & moment
Door de doorgaans wat hogere zuren zijn Chenin Blancs niet altijd allemansvrienden. Toch zijn het wijnen om altijd in huis te hebben, ze zijn op vele momenten en bij allerlei gerechten goed inzetbaar. Een lunch met een frisse salade, een borrel met vissige hapjes of een avondmaaltijd met gerechten als bouillabaisse, een luchtige kaassoufflé, knapperige groente uit de wok of zelfgemaakte sushi. Salades zijn een goede optie, want met zijn zuren kan Chenin Blanc ook prima zure ingrediënten (dressings) aan. Zo ook citroensauzen.

Past goed bij: vis, kaassoufflé, wokgroente, sushi, maaltijdsalades

Korte omschrijving

Elegante biodynamische witte wijn uit Zuid-Afrika met wit fruit en kruidigheid

Product specificaties

Artikelnummer 30665
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chenin Blanc
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009622730228
EAN fles 6009622730221