Pommier Chablis

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pommier Chablis Croix aux Moines

Pommier

Kleine familieproducent uit Chablis die loepzuivere wijnen produceren die internationaal zeer gewaardeerd worden.

De Chablis is één van de meest beroemde en gewaardeerde wijngebieden ter wereld. Het koele klimaat en vooral ook de bijzondere bodem zorgen voor wijnen met een opvallende frisheid en mineraliteit. Deze oeroude Kimmeridge-bodem bestaat uit een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Isabelle en Denis Pommier koesteren deze unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Met hun eerste eigen wijn, in 1994, wonnen ze meteen het Concours des Vins de Chablis.  

Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein. Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. De wijnen zijn zuiver met de mooie minerale en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis, maar door de kleirijke bodem ook sappig en rond van smaak. Zowel in Frankrijk (bijv. de Guide Hachette) als op internationaal niveau (bijv. Robert Parker) worden de wijnen regelmatig onderscheiden. Parker noemt Pommier één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakt.


Website Isabelle en Denis Pommier

Bekijk Pommier

Pommier Chablis

Wit | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn waarin de Chardonnay-druif perfect tot zijn recht komt. Zacht, rond en rijk van smaak, met een frisse, minerale afdronk. De druiven groeien in twee verschillende wijngaarden, deels met een Kimmeridge-bodem. In de wijngaarden wordt gewerkt volgens biologische principes.

Na de oogst vergist de wijn met behulp van natuurlijke gisten, gevolgd door een malolactische vergisting. Een lierijping van 6 maanden maakt de wijn ronder en complexer. In de neus rijp, met minerale en licht rokerige tonen. Zacht en complex van smaak met een goede balans tussen rijke, licht romige tonen, elegante zuren en mineraliteit.

Korte omschrijving

Mooie Chablis die duidelijk met liefde gemaakt is.

Product specificaties

Artikelnummer P10200
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 12.5
EAN doos
EAN fles 3760149610023