Pier Barbaresco Vila Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2007 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pier Barbaresco Vila Riserva

Piervini

Pier Paolo Grasso is de derde generatie die dit familiebdrijf voortzet. Hij combineert de kennis van zijn opa en vader met moderne inzichten en creëert daarmee kwalitatieve en toegankelijke wijnen.

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De familie bezit enkele van de best gelegen wijngaarden in Treiso, onderdeel van het Barbaresco-gebied, die vrijwel biologisch worden bewerkt. De wijnen waren altijd redelijk voor een goede prijs, tot Dante Scaglione erbij betrokken raakte. Sinds deze wijnmaker van Bruno Giacosa betrokken is bij het wijnmaken bij Pier, zijn de wijnen nog steeds heel betaalbaar, maar in kwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Angelo Gaja verzuchtte al eens dat Pier zulke mooie wijngaarden had, dat de wijnen veel beter moesten kunnen zijn. Nu maken ze dat met Dante aan het roer echt waar!


Website Pier

Bekijk Piervini

Pier Barbaresco Vila Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2007 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Barbaresco heeft een zeer heldere robijnrode kleur. De neus is intens met tonen van delicaat rood fruit, viooltjes, gedroogde bloemen, zoethout en jeneverbessen. De smaak is vol, warm, met een lange en fluweelachtige afdronk. De wijn gaat goed samen met rood vlees, rijke sauzen en oude kazen.

Korte omschrijving

Karaktervolle Barbaresco van een uitstekende producent.

Overige informatie

Het wijnhuis ligt op ongeveer zeven kilometer van Alba (de hoofdstad van Langhe) in Treiso. De door Pier Vini geproduceerde wijnen zijn afkomstig van goed aangeschreven wijngaarden in Pajorè, Nicolini en Tre Stelledie en altijd eigendom zijn geweest van de familie Grasso.

Product specificaties

Artikelnummer P28019
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nebbiolo
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Barbaresco
Oogstjaar 2007
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 8033324121085
EAN fles 8033324121009