Novacella Kerner

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Novacella

Novacella

Abbazia di Novacella (Alto Adige) is 850 jaar geleden gesticht door monniken en is één van de oudste wijnbedrijven ter wereld. Zij maken frisse, fruitige wijnen met diepgang en mineraliteit.

De Abbazia di Novacella (of Kloster Neustift) ligt ten noorden van Bressanone (Brixen) in Alto Adige (Südtirol). De Augustijner Kanunniken zijn hier al 850 jaar geleden in het dal van de Isarco (Eisack) begonnen met wijnmaken en dat maakt dit bedrijf één van de oudste wijnbedrijven ter wereld. Er is nog een andere bijzonderheid: de wijngaarden die om het klooster liggen, zijn de meest noordelijke van heel Italië. De hoogte (600–900 meter), het frisse klimaat en de minerale bodem zijn ideaal voor een optimale ontwikkeling van aroma’s voor de typische witte wijnen van Valle Isarco, als Sylvaner, Müller Thurgau, Riesling, Veltliner en met name Kerner. Het is hier te hoog en te koud voor het maken van rode wijnen, waardoor het bedrijf ook wijngaarden en kelders bezit bij en ten zuiden van Bolzano voor met name de Lagrein en de Pinot Nero. Inmiddels laten de monniken het wijnmaken over aan specialisten en niet zonder resultaat: zo werd wijnmaker Celestino Lucin in 2009 gekozen door Gambero Rosso als beste van Italië. Ieder jaar is er wel weer een wijn die in dezelfde gids drie glaasjes krijgt en het bedrijf heeft ook een ster, dus ten minste 10 keer een wijn met drie glaasjes gehad. Frisse, fruitige wijnen met prachtig rijpe zuren, diepgang en mineraliteit die zeer geschikt zijn als gastronomische begeleiders!


Website Abbazia di Novacella

Bekijk Novacella

Novacella Kerner

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Bleekgeel. In de neus appel, perzik, mango, kruidig en witte peper. In de mond een zachte aanzet, daarna strakker met weer kruidigheid en  citroen- en sinaasappelschil. Zeer zuiver, sappig en precies. Prachtige rijpe zuren die samen met mineralen tot een lange afdronk leiden.

Korte omschrijving

Sappige wijn van hoge kwaliteit, kruidig en met veel finesse.

Overige informatie

WineLife april/mei 2015: Bijzonder aanbevolen ****

Wine & Spirits Magazine augustus 2015 - Year's best Alto Adige, BEST BUY 88 pts (2014)

Product specificaties

Artikelnummer P28615
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Kerner
Land Italië
Streek Alto Adige
Appellatie Alto Adige Valle Isarco
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 9 tot 11 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8025300208002
EAN fles 8025300008008