Murças Assobio white

Wit | 0.75 L | 2023 | Portugal | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Murças Assobio white

Quinta dos Murcas

Na het grote succes van moederbedrijf Esporão begon het wijnhuis een zoektocht naar uitbereiding in de Douro. Bij voorkeur een quinta met een goede ligging op de rechteroever van de rivier de Douro, met het juiste terroir om een elegante stijl wijn te kunnen produceren. Deze plek werd gevonden: Quinta dos Murças. De wijngaarden van dit huis liggen in het centrum van de D.O.C. Douro en kunnen onderverdeeld worden in 8 verschillende terroirs. Omringd door bergen, met ligging op verschillende hoogten (voornamelijk zuidelijk georiënteerd) een grote diversiteit aan bodems geeft Quinta dos Murças de mogelijkheid om witte, rode en versterkte wijnen te produceren van hoge kwaliteit en verfijning.

In de wijngaarden staan tientallen inheemse druivensoorten aangeplant, velen (en steeds meer) als fieldblends. De omringende olijf-, sinaasappel- en amandelbomen en de mediterrane bossen helpen daarnaast om het ecosysteem in balans te houden. Er wordt in de kelder zo min mogelijk met nieuw hout gewerkt, wat resulteert in op fruit gemaakte wijnen met een mooie terroir expressie.

Website Quinta dos Murcas

Bekijk Quinta dos Murcas

Murças Assobio white

Wit | 0.75 L | 2023 | Portugal | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een heldere witte wijn van traditionele Portugese druiven. Lekker fris. Met intens wit steenfruit, citrus en een fijne mineraliteit. Een levendige wijn met zachte zuren en een klein bittertje in de afdronk.

Spijs & moment
Door zijn verfrissende zuren en het kleine bittertje is dit echt een wijn om in de zon te drinken. Prima om er iets bij te eten, bijvoorbeeld met hapjes met lichte vis, schelp/schaaldieren of iets vegetarisch.

Past goed bij: borrelhapjes, rauwkost, koude mosselen, garnalensalade

Korte omschrijving

Karaktervolle witte wijn uit de Douro vallei, fris en intens

Overige informatie

DGH - 8,5 (2021)
"Onverwacht verkwikkend en fris voor een witte douro, toch afkomstig uit een vallei waar het zomers zomaar boven de veertig graden kan worden."

Product specificaties

Artikelnummer 44656
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdelho
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Verdelho, Gouveio, Viosinho, Rabigato en Códega do Larinho
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 65603522986431
EAN fles 5603522986439