Le Masciare Taurasi Pian del Bosco

Rood | Italië | 0.75 L | 2012 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Masciare Greco di Tufo

Le Masciare

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’

Website Le Masciare

Bekijk Le Masciare

Le Masciare Taurasi Pian del Bosco

Rood | Italië | 0.75 L | 2012 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood van kleur. De geur is overweldigend en puur met kersengeuren en een subtiele kruidigheid. De smaak is krachtig en sappig met frissen zuren. Ondanks een aantal jaren flesontwikkeling komt de wijn nog bijzonder jeugdig over. Een absolute topwijn van een zeer representatieve producent uit een unieke wijnregio.

Korte omschrijving

Topwijn van het huis Le Masciare.

Overige informatie

Taurasi wordt wel eens omschreven als de Barolo van het zuiden.

Product specificaties

Artikelnummer P28960
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Aglianico
Land Italië
Streek Campania
Appellatie Taurasi
Oogstjaar 2012
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos 80490334800470
EAN fles 8049033480047