Le Masciare Taurasi

Rood | Italië | 0.75 L | 2012 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Masciare Taurasi

Le Masciare

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’

Website Le Masciare

Bekijk Le Masciare

Le Masciare Taurasi

Rood | Italië | 0.75 L | 2012 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een spannende wijn met in de geur veel diepte, hierin komt in eerst het donkere fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, vervolgens een lichte hint van vanille en deze wordt afgesloten met kenmerken van bosgrond. De smaak is vol en rijk met een hoge zuurgraad waardoor de wijn ondanks de kracht toch elegant overkomt. Door de ontwikkeling op fles is de structuur zacht en in balans.

Korte omschrijving

Unieke rode wijn uit het zuiden van Italiƫ van een zeer hoge kwaliteit

Overige informatie

Taurasi wordt wel eens omschreven als de Barolo van het zuiden.

Product specificaties

Artikelnummer P28958
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Aglianico
Land Italië
Streek Campania
Appellatie Taurasi
Oogstjaar 2012
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 18 tot 20 graden
Alcohol percentage 15
EAN doos 08049033480177
EAN fles 8049033480078