Le Masciare Fiano di Avellino

Wit | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Masciare Fiano di Avellino

Le Masciare

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’

Website Le Masciare

Bekijk Le Masciare

Le Masciare Fiano di Avellino

Wit | Italië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Aromatische wijn met geur karakteristieken van tropisch fruit en bloemen. De smaak is vol met een frisse afsluiting en een plezierig bittertje van geroosterde hazelnoten en amandel. 

Korte omschrijving

Een van de meest verfijnde witte wijnen van Zuid-Italiƫ.

Product specificaties

Artikelnummer P28950
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Fiano
Land Italië
Streek Campania
Appellatie Fiano di Avellino
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 08049033480139
EAN fles 8049033480023