Le Masciare Campi Taurasini

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Masciare Greco di Tufo

Le Masciare

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’

Website Le Masciare

Bekijk Le Masciare

Le Masciare Campi Taurasini

Rood | Italië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood van kleur met paarse schakeringen. De geur is warm en overtuigend met fruitelementen van bramen en zwarte kersen. De smaak is complex en krachtig, rijk met tannines en een goede zuurgraad, hierin komen zaken als mint en cederhout naar voren. Een wijn die nu spannend en in balans is, maar zich zeker nog een aantal jaren positief op fles zal ontwikkelen.

Korte omschrijving

Karakteristieke rode wijn uit Zuid-Italiƫ.

Overige informatie

Naast Nebbiolo en Sangiovese is Agliancio de derde nobele druivensoort van Italiƫ.

Product specificaties

Artikelnummer P28956
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Aglianico
Land Italië
Streek Campania
Appellatie Irpinia Campi Taurasini
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 08049033480153
EAN fles 8049033480054