Latour-Giraud Pommard Cuvee Carmen

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Latour-Giraud Pommard Cuvee Carmen

Domaine Latour-Giraud

Jean Pierre Latour is een rustige man uit Meursault, die wars is van standing en reputaties. Hij maakt prachtige wijnen (krachtig wit en verfijnd rood) die internationaal groot aanzien genieten.

Sinds 1680 worden bij Domaine Latour-Giraud druiven geteeld en sinds 1848 gebeurt dit in Meursault. Rond 1980 werd de beslissing genomen zelf te bottelen en niet meer aan handelaren te leveren. Het is nog steeds de trend voor druiventelers in Bourgogne om zelf wijn te gaan maken. Dit is de reden dat de handelaren zelf steeds meer wijngaarden opkopen om hun positie te kunnen behouden. Nu wordt het familiebedrijf geleid door Jean-Pierre Latour, die onder anderen wordt bijgestaan door zijn zus Florence. Het domein telt 10 hectare, waarvan 80% voor witte en 20% voor blauwe druiven. De Chardonnay wijngaarden liggen bijna allemaal in Meursault in de gemeente-appellatie en premier cru. De blauwe druiven groeien vooral in premier cru wijngaarden in Pommard (Refène), Volnay (Clos des Chênes). Het bedrijf kent grote internationale erkenning, zoals tot 95 punten van Robert Parker voor één van de witte wijnen.


Website Domaine Latour-Giraud

Bekijk Domaine Latour-Giraud

Latour-Giraud Pommard Cuvee Carmen

Rood | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

Robijnrood. In de neus bosbes en rode bes, kreupelhout en kruidigheid van hout. In de mond krachtig, intens met naast het fruit aardse aroma's. De stevige maar mooie tannines maken dat de wijn lang meekan.

Korte omschrijving

Lekker stevige rode Bourgogne die wel wat tegenspel kan verdragen.

Product specificaties

Artikelnummer P11715
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Pommard
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos