Larue Bourgogne Aligoté

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Larue Bourgogne Aligoté

Domaine Larue

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.


Website Domaine Larue

Bekijk Domaine Larue

Larue Bourgogne Aligoté

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Aligóté van Larue is afkomstig uit verschillende wijngaarden in de Bourgogne. Ze wordt handmatig geoogst en krijgt vervolgens een vergisting op roestvrij staal. Voor botteling ontwikkelt de wijn zich 9 maanden op de lie.

Het resultaat is een heldere, strogele wijn met in de geur aroma’s van citrusvruchten, groene appel, perzik en wat mineraliteit. De smaak is levendig met een prettig lange afdronk.

Korte omschrijving

Plezierige frisse Bourgogne.

Product specificaties

Artikelnummer P11235
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Aligoté
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Bourgogne Aligoté
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos