Larue Blagny 1er Cru Sous le Puits

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Larue Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne

Domaine Larue

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.


Website Domaine Larue

Bekijk Domaine Larue

Larue Blagny 1er Cru Sous le Puits

Rood | 0.75 L | 2020 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood. In de neus mooi geconcentreerd fruit (onder meer zwarte kers), kruidigheid, leer en vanille. In de mond vlezig en sappig met een mooie balans tiussen concentratie, zuren en tannnines. Prachtige afdronk met een hoge mineraliteit.

Korte omschrijving

Sappige, geconcentreerde en jong drinkbare rode Bourgogne van hoge kwaliteit.

Product specificaties

Artikelnummer P11260
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Blagny
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Pinot Noir
Alcohol percentage 13
EAN doos