La Suffrene Bandol blanc (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2017 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Suffrene Bandol blanc (0,375 liter)

Domaine la Suffrène

Uitstekende en zuivere kwaliteit Bandol gemaakt door een dynamische wijnmaker op het familiedomein in la Cadière d'Azur.

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige wijnmaker, maakt sinds 1996 Bandolwijn onder de eigen domeinnaam la Suffrène. Alle wijn wordt gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; la Suffrène ligt vlak achter de kust en dat maakt het lastig om biologisch werken, maar Cédric lukte het al jaren achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen -voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten.


Website Domaine la Suffrène

Bekijk Domaine la Suffrène

La Suffrene Bandol blanc (0,375 liter)

Wit | 0.375 L | 2017 | Frankrijk | Doos 12 stuks

Over de wijn

Lichtgeel. In de neus geel fruit en verder wat florale tonen en kruidigheid. De wijn heeft een stevige body maar ook welkome zuren die de wijn in balans brengen.

Korte omschrijving

Ronde en volle witte wijn met een typisch kruidige neus.

Overige informatie

Biologisch werkend zonder certificatie.

Product specificaties

Artikelnummer P5073
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Ugni Blanc
Land Frankrijk
Streek Provence
Appellatie Bandol
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 9 tot 11 graden
Assemblage Ugni Blanc, Clairette
Alcohol percentage 13
EAN doos 3760054830745
EAN fles 3760054830882