De naam van deze wijn verwijst naar het werk dat aan de Cabernet Sauvignon wijngaarden werd gedaan voordat de druivenranken konden worden aangeplant. De bodem was bedekt met enorme rotsblokken, die met behulp van explosieven klein werden gemaakt. Eén rotsblok was zo groot, dat er 300 explosies en dus een heel lang lont (‘fuse’) voor nodig waren.
De druiven groeien op noordelijk georiënteerde hellingen op dunne bodems bedekt met stenen. Overdag krijgen de druiven veel zon. ’s Nachts stralen de opgewarmde stenen de opgenomen warmte uit naar de druiven, waardoor ze ook ’s nachts verder rijpen.
De vergisting verloopt in roestvrijstalen vaten, waarbij het sap regelmatig (3 keer per dag) over de schilletjes wordt gepompt voor maximale kleur- en aroma extractie. Door zoveel mogelijk te werken met behulp van zwaartekracht en door de druiven zacht te persen krijgt de wijn een harmonieus, rond karakter. Een deel van de druiven ondergaat een extra lange maceratie voor extra concentratie. Een rijping van 18 maanden in nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout maakt de tannines zacht en geeft de wijn extra complexiteit.
Een klassieke stijl Cabernet Sauvignon, waarin rijpheid en elegantie mooi met elkaar in balans zijn. Krachtig in de neus met aroma’s van bramen, cassis en vanille door het houtgebruik. In de mond rijpe tannines, stevige structuur en wat vanille in de afdronk.
Stevige Cabernet Sauvignon met een mooie balans tussen fruit en hout.