Henri Maire Côtes du Jura Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Henri Maire Côtes du Jura Chardonnay

Domaine Maire & Fils

De naam Maire is sinds 1632 verbonden met de Jura. Degenen die regelmatig door oost Frankrijk reizen, kennen waarschijnlijk de plakkaten op huizen met ‘Henri Maire, Vin Fou’.

Henri nam in 1939 ongeveer 2,5 hectare wijngaard over. Hij bouwde dat uit tot maar liefst 300 hectare, toen ongeveer een kwart van de totale Jura wijngaarden, verdeeld over vijf domeinen. Hij stond in zijn eentje garant voor de revival van de Jura als wijnregio. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van een andere familie: Boisset. Op dit moment is het areaal in totaal 225 hectare en Boisset investeert enorm in wijngaarden en kelder. De kwaliteit, die in de eerste 15 jaar van deze eeuw wat was teruggelopen, is nu snel weer veel beter geworden. En dit tegen voor de Jura relatief goede prijzen.

Alles wat typisch Jura is wordt hier geproduceerd: druiven als Savagnin en Chardonnay voor wit en Trousseau en Pinot noir voor rood in diverse appellaties als Côtes de Jura, Arbois en Château Chalon. En stijlen als Crémant de Jura, Savagnin non oullié (onder een natuurlijk gistvlies gerijpt) en Vin Jaune (minimaal ruim 6 jaar onder zo’n vlies gerijpt.

Website: Domaine Maire & Fils

Bekijk Domaine Maire & Fils

Henri Maire Côtes du Jura Chardonnay

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fijne Chardonnay met in de geur frisse zuren en fruitelementen zoals die van wit fruit en gele appel. De smaak is romig en fris met een plezierige mineraliteit. Pittig en fris van stijl.

Korte omschrijving

Karakteristieke Chardonnay met een frisse stijl

Product specificaties

Artikelnummer P12902
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Jura
Appellatie Côtes du Jura
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3250256160196
EAN fles 3250250160192