Goldmine Patina Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Goldmine Patina Chenin blanc

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een spraakmakend wijngoed in Franschhoek dat vooral in kwalitatief opzicht imponerend is. Boekenhoutskloof is, ondanks zijn voor het 'Franse' Franschhoek wat ongebruikelijke Afrikaanse naam, drie eeuwen geleden gesticht door Franse Hugenoten.

Ook de huidige wijnmaker Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog. Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge en The Wolftrap namelijk ook buitengewoon attractieve wijnen die voor een breder publiek beschikbaar zijn. Op een wat hoger niveau behoort hier ook zeker The Chocolate Block bij. Deze laatste wijnen zijn verkrijgbaar bij DGS WIJN.

Website Boekenhoutskloof 

Bekijk Boekenhoutskloof

Goldmine Patina Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn heeft een intense, rijke neus met de geur van donkere bessen en tonen van piment, zwarte kardemom, kruidnagel en grafiet. In de smaak vind men compôte van zwarte pruimen, bramen en aalbessen en een uitgebalanceerd midden palet met levendige tonen van rode pruimen, zwarte kers, groene olijven en viooltjes. De wijn heeft een goede tannine structuur en hints van espresso, teer en steranijs in de afdronk.

Korte omschrijving

Een stevige Syrah in een typische Swartland stijl van zwart fruit en spices.

Product specificaties

Artikelnummer P30179
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Swartland
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 26002039011628
EAN fles 6002039011624