Giovanni Rosso Barolo Cerretta

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo*

Giovanni Rosso

Rosso is een ambachtelijk familibedrijf dat o.a. vroeg rijpe Barolo's creëert. Pure Nebbiolo's met niet teveel houtinvloed.

Rosso is een ambachtelijk familiebedrijf uit Serralunga d’Alba in de Barolo-streek, dat prachtige wijngaarden in dit dorp in eigendom heeft. Zoon Davide heeft het stokje na het overlijden van Giovanni volledig overgenomen. Hij is een zeer terroirgedreven wijnmaker die volledig biologisch werkt en in de wijngaard beperkte groene oogst maar wel strenge wintersnoei toepast. Vinificatie vindt plaats op cement, omdat dat de warmte beter absorbeert dan roestvrij staal. Davide wil de smaak van pure Nebbiolo en terroir en geen houtinvloed, waardoor de rijping plaatsvindt op botte (grote houten vaten). De wijnen zijn uiterst precies en van rijpe druiven gemaakt, hebben prachtig rijpe tannines, mooie milde zuren en krijgen hoge waarderingen zoals tot 93 punten bij Parker en 3 glaasjes Gambero Rosso.


Website Giovanni Rosso

Bekijk Giovanni Rosso

Giovanni Rosso Barolo Cerretta

Rood | 0.75 L | 2015 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robijnrood met medium intensiteit en duidelijke verkleuring aan de rand. Zeer complexe neus met florale tonen (roos viool), zwarte kersen, teer, kreupelhout, koffie en drop. In de mond een zachte aanzet met veel concentratie, krachtig, complex en fris. Schitterend rijpe zuren en tannines. Zeer lange, minerale en aardse afdronk.

Korte omschrijving

Klassiek opgevoede Barolo van een prachtige wijngaard in Serralunga.

Overige informatie

Decanter magazine april 2015: Outstanding 95 pts (2010)

Product specificaties

Artikelnummer P42230
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Nebbiolo
Land Italië
Streek Piëmonte
Appellatie Barolo
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Nebbiolo
Alcohol percentage 13
EAN doos 8028981002501
EAN fles 8028981002501