Geografico Pavonero Primitivo

Rood | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Pavonero bianco

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Pavonero Primitivo

Rood | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Primitivo is een druivenras, dat zijn ideale thuis heeft gevonden in de prachtige Zuid-Italiaanse regio Apulië. De druif dankt zijn naam aan het feit dat deze vroeg rijp is. Het Latijnse “primativus” en het oud-Italiaanse woord “primaticcio” betekenen allebei “vroeg rijping”.

Deze Primitivo van de kwaliteitsproducent Geografico heeft een dieprode kleur. In de geur fruitsmaken zoals die van kersen en bramen verpakt in chocolade. Deze komen in de smaak mooi terug aangevuld met die van vanille en cacao. Opvallend is vooral de frisheid die deze wijn bezit.

Korte omschrijving

Plezierige rode wijn uit het zuiden van Italiƫ.

Product specificaties

Artikelnummer P28431
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Primitivo
Land Italië
Streek Puglia
Appellatie IGT Puglia
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 8000757006692
EAN fles 8000757006685