Geografico Pavonero bianco

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Pavonero bianco

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Pavonero bianco

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een bijzondere blend van druiven uit vier verschillende wijngebieden met als resultaat een levendige witte wijn met in de geur wit en geel steenfruit en accenten van tropisch fruit. De smaak is fris met een fraaie fruitconcentratie en een fijne afdronk.

Korte omschrijving

Een bijzondere blend van druiven uit vier verschillende wijngebieden met als resultaat een frisse, levendige wijn.

Product specificaties

Artikelnummer P28425
Kleur Wit
Type Stil
Land Italië
Appellatie Vino d'Italia
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Viognier, Chardonnay, Vermentino en Percorino
Alcohol percentage 13
EAN doos 8000757004773
EAN fles 8000757004766