Geografico Brunello di Montalcino DOCG Tricerchi

Rood | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Geografico Chianti Classico DOCG

Geografico

Deze van oorsprong cooperativa is nu in handen van de lokale familie Piccini. Zij streven nog steeds de waarden van de oprichters na: de referentie van de regio zijn en plezierige wijnen maken.

Het bedrijf ‘Agricoltori del Chianti Geografico’ is in 1961 ontstaan. Het was een coöperatie die inmiddels is overgenomen door Piccini. Bij Geografico wordt iedere wijngaard die onder beheer komt, geëvalueerd door de geoloog en de wijngaardspecialist. Zij geven advies over de beste druivenrassen en onderstokken. Vervolgens helpen ze de eigenaar bij het inrichten van de wijngaard en constant bij het wijngaardbeheer. Een deskundig wijnmakersteam maakt de wijn. Ten slotte zijn er ‘state of the art’ bottellijnen. Deze kwaliteitsfilosofie wordt gecombineerd met terroir-gerichtheid: de druiven voor de hogere wijnen komen telkens uit één wijngaard en worden daarom genoemd naar hun domein. De wijnen worden op klassieke wijze geproduceerd met weinig ingrijpen in het vinificatieproces. Dit resulteert in eerlijke wijnen, prettig drinkbare wijnen, die ook nog eens scherp geprijsd zijn.


Website Geografico

Bekijk Geografico

Geografico Brunello di Montalcino DOCG Tricerchi

Rood | 0.75 L | 2018 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zeer intense, kersenrode kleur. In de neus pruimen en zwarte kersen, cacao, teer, bloemetjes, toast, mineralen en kruiden. In de mond krachtig maar sappig met mooi schoon fruit, zachte tannines en prettige zuren. Zeker voor Brunello vrouwelijk en in zijn jeugd al benaderbaar.

Korte omschrijving

Klassieke Brunello, het grote werk!

Product specificaties

Artikelnummer P28438
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Brunello di Montalcino
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Brunello
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8000757000348
EAN fles 8000757001475