Franz Keller Erste Lage Oberbergener Pulverbuck

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Franz Keller Grauburgunder vom Löss

Franz Keller

Franz Keller - Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein, een wijnimport en wijnhandel, een hotel en er zijn drie restaurants. Eén van deze restaurants, Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.

Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!

Website Franz Keller

Bekijk Franz Keller

Franz Keller Erste Lage Oberbergener Pulverbuck

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgeel tot geel. In de neus gele appel, perzik en abrikoos, daarnaast boter en kruidigheid van hout. In de mond rond en zacht met een hoge concentratie en mooie frisheid. Zeer lange, minerale afdronk.

Korte omschrijving

Wijngaardwijn: voortreffelijke, krachtige en minerale weissburgunder die veelzijdig inzetbaar is.

Product specificaties

Artikelnummer P22302
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Blanc
Land Duitsland
Streek Baden
Appellatie Bereich Kaiserstuhl
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 4011310001423
EAN fles 4011310000440