Fontodi Vinsanto del Chianti Classico

Wit | Italië | 0.375 L | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Fontodi Vinsanto del Chianti Classico

Fontodi

De familie Manetti is beroemd als maker van terracotta tegels, zij doen dit al meer dan 300 jaar. In 1968 kocht de familie Manetti er een wijnhuis bij: Fontodi, in het hart van de Chianti Classico net ten zuiden van Panzano.

Giovanni, zoon van één van de broers, runt het wijnhuis sinds 1979. Het landgoed bestaat uit 130 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken is beplant en ligt in de fameuze ‘Conca d’Oro’. Dat is een natuurlijk amfitheater ten zuiden van Panzano, met voornamelijk Galestro en schalie als bodem, met een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Er is nooit met chemicaliën gesproten en het bedrijf is inmiddels biologisch gecertificeerd. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook de mest gebruikt van hun eigen Chianini koeien. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter en zijn volledig nieuw beplant na aankoop. De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo en de supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi wordt beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.

Website Fontodi

Bekijk Fontodi

Fontodi Vinsanto del Chianti Classico

Wit | Italië | 0.375 L | 2014 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een diepe, geel-gouden kleur. De expressieve neus heeft tonen van gedroogd fruit, abrikoos, dadels en amandelen. De smaak is zoet, met een breed palet, rond en zijdezacht met een mooi gelaagde, lange afdronk.

 

Korte omschrijving

Een traditionele Vin Santo van tophuis Fontodi.

Overige informatie

De druiven voor deze wijn zijn medio oktober geplukt in 5 kilogram grote mandjes en voor 5 maanden gedroogd, Daarna is het fruit zeer langzaam geperst waarna de most opgeslagen en gerijpt wordt in 50-110 liter fusten van kastanje- en eikenhout, voor tenminste 6 jaar.

Product specificaties

Artikelnummer P28490
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Malvasia
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Vin Santo del Chianti
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Assemblage Malvasia en Sangiovese
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 18021019000132
EAN fles 8021019000135