Fontodi Meriggo Sauvignon

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Fontodi Case Via Pinot Nero

Fontodi

De familie Manetti is beroemd als maker van terracotta tegels, zij doen dit al meer dan 300 jaar. In 1968 kocht de familie Manetti er een wijnhuis bij: Fontodi, in het hart van de Chianti Classico net ten zuiden van Panzano.

Giovanni, zoon van één van de broers, runt het wijnhuis sinds 1979. Het landgoed bestaat uit 130 hectare waarvan 70 hectare met wijnstokken is beplant en ligt in de fameuze ‘Conca d’Oro’. Dat is een natuurlijk amfitheater ten zuiden van Panzano, met voornamelijk Galestro en schalie als bodem, met een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. Er is nooit met chemicaliën gesproten en het bedrijf is inmiddels biologisch gecertificeerd. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook de mest gebruikt van hun eigen Chianini koeien. De wijngaarden liggen tussen de 300 en 400 meter en zijn volledig nieuw beplant na aankoop. De eerste wijnen kwamen dan ook pas in de jaren 70 op de markt, met vanaf het begin Franco Bernabei als consultant. Als snel kreeg het wijnhuis grote internationale waardering bijvoorbeeld voor hun Chianti Vigna del Sorbo en de supertoscaan Flaccianello della Pieve. Fontodi wordt beschouwd als één van voorlopers van kwaliteit in Chianti Classico en is meermaals zeer hoog beoordeeld door de internationale pers.

Website Fontodi

Bekijk Fontodi

Fontodi Meriggo Sauvignon

Wit | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een frisse Sauvignon Blanc uit Toscane. Citroengeel in het glas. Fris, met tinten van gras leidt tot een levendige smaak met een minerale ondertoon. Deze Meriggio toont de kenmerkende hoge kwaliteit van alle Fontodi-wijnen en eindigt met een lange, elegante afdronk.

Korte omschrijving

Frisse Sauvignon uit het hart van Toscane

Overige informatie

Biologisch gecertificeerd

Product specificaties

Artikelnummer P28476
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie IGT Colli Toscana Centrale
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 18021019000071
EAN fles 8021019000074